Open Call
for Projects
Apply now!Cross Border Living Labs is altijd op zoek naar nieuwe projecten of partners die te zien zijn in ons groeiende netwerk en online archief. Heeft u een project dat betrekking heeft op een van de huidige actieve onderwerpen? Voel je vrij om je aanvraag in te dienen.

Eurométropolis Café #3 31.08.17

Event Datum
31.08.17
Event Thema
II. ICT for Education
Supported by
Designregio Kortrijk
Event Locatie
Tournai

Een reizend café voor één nacht vol ondernemers, creatieve burgers, studenten, kunstenaars, wetenschappers,… voorbij de grens tussen West-Vlaanderen, Noord-Frankrijk en Wallonie Picarde. Ontmoet mensen van binnen en buiten je eigen kring en uit onze grensoverschrijdende regio.

 

  • Lille Métropole werd weerhouden als één van de 2 finalisten – samen met Sydney – voor Internationale Designhoofdstad 2020. Caroline Naphegyi, directeur van Lille Design, onthult de activiteiten die de dynamiek en uitstraling van deze regio in 2020 een boost geven!
  • DEMO legt uit hoe Franse en Belgische muziekclubs over de landsgrens samenwerken rond duurzame ontwikkeling in de Eurometropool.
  • De Israelische Yuval Rozman heeft het in zijn nieuwe voorstelling over de wil om de Ander te ontmoeten, de eigenlijke ‘vijand’, gegijzeld in het Israëlisch-Palestijns conflict. Ga in gesprek met de makers van de voorstelling die in november tijdens NEXT 2017 in première gaat.
  • Bezoek gratis de expo’s ‘Les communs’ et ‘Atelier Paysan’ i.k.v. Coconstruire.be.
  • Citizen Clan legt innovatie terug in handen van de burgers. Ali Benfattoum legt uit hoe vrijwilligers nieuwe (digitale) tools bedenken die oplossingen bieden op alledaagse uitdagingen in onze regio.
  • Designregio Kortrijk matcht bedrijven met ontwerpers om hen competitiever te maken. Stijn Debaillie heeft het over ronde riooldeksels, Cowboys & Angels en de transformatie van de regio.
  • La Maison d’Europe et d’Ailleurs is een ontmoetingsplek waar Eurometropool, Europa en de wereld liefst door elkaar lopen. Maak kennis met Stéphanie Bost die deze plek in Rijsel wil oprichten om ideeën uit te wisselen, andere culturen te ontdekken en projecten te lanceren. En wellicht nog veel meer !
  • La Fondation Rurale de Wallonie gaat, samen met de inwoners en gemeentelijke partners, voor duurzame ontwikkeling en welzijn. Maak kennis met de specifieke aanpak rond groepsaankopen, biodiversiteit, inrichting van de openbare ruimte,… in en rond Doornik.

 

Gratis, Maar inschrijven verplicht op www.eurometropoliscafe.eu

Bezoek Facebook Event

Huidige Thema's

I. Connected Ecology

X

II. ICT for Education

X

III. Transmedia

X

Gerelateerde Projecten