Open Call
for Projects
Apply now!Cross Border Living Labs is altijd op zoek naar nieuwe projecten of partners die te zien zijn in ons groeiende netwerk en online archief. Heeft u een project dat betrekking heeft op een van de huidige actieve onderwerpen? Voel je vrij om je aanvraag in te dienen.

Eurométropolis Café #2 22.06.17

Event Datum
22.06.17
Event Thema
II. ICT for Education
Supported by
Designregio Kortrijk
Event Locatie
Saint Sauveur

Een reizend café voor één nacht vol ondernemers, creatieve burgers, studenten, kunstenaars, wetenschappers,… voorbij de grens tussen West-Vlaanderen, Noord-Frankrijk en Wallonie Picarde. Ontmoet mensen van binnen en buiten je eigen kring en uit onze grensoverschrijdende regio.

 

  • VRT-journalist Steven Decraene geeft een Belgische kijk op de politieke actualiteit in Frankrijk en de impact op de relaties tussen beide landen.
  • Na een overweldigende eerste ‘MakerFaireLille’ vorig jaar in Tripostal, demonstreren in oktober 2017 opnieuw enkele honderden makers uit de regio hun uitvinding of product. De organisator geeft tekst en uitleg bij deze succesbeurs en hoe ze overal ter wereld duizenden mensen inspireert.
  • De Finse theatermaakster Nada Gambier reist door Europa en de Eurometropool en praat met de mensen die er wonen of werken. Het resultaat ontdek je volgend jaar in NEXT. Tijdens Eurometropoliscafe vertelt Nada over haar onderzoek en kan je misschien zelf een bijdrage doen.
  • Vice-Decaan Olivier Laloux legt uit waarom de komst van een nieuwe faculteit Architectuur in Doornik (LOCI) een hefboom is voor stedelijke heropleving.
  • Protopitch (BE/FR) coacht jonge Belgische en Franse ondernemers voor de ontwikkeling van hun product en marketing. Luister naar enkele good practices uit de euregio!
  • Eurometropolis News – de blog en wekelijkse nieuwsbrief rond belangwekkende nieuwsfeiten in de Eurometropool – vierde zonet zijn eerste verjaardag! Test op 22 juni jouw kennis over de Eurometropool en doe mee aan de quiz!
  • Lille3000 nodigt je uit voor een bezoek aan de expo Afriques Capitales in Gare Saint-Sauveur. Gratis en met gids!
  • Caroline Naphegyi, directeur van Lille Design, onthult de ambities van Rijsel als kandidaat-Designhoofdstad in 2020.
  • De succesvolle app ‘tinder’, maar dan voor toeristen. Eva Demeulemeester verleidt je voor het nieuwe ‘tinder touristique’ voor de Eurometropool.

 

Gratis, maar verplicht inschrijven op www.eurometropoliscafe.eu

Alle foto’s door Jonas Verbeke Photography

Huidige Thema's

I. Connected Ecology

X

II. ICT for Education

X

III. Transmedia

X

Gerelateerde Projecten